Ik kon het niet bijhouden. Alles ging zo ontzettend snel. In onze maatschappij draait alles 24/7 door. Zo draaide de gedachten ook altijd door in mijn hoofd. Ik verlangde enorm naar de eindstreep. Want daar lag de schatkist van een gelukkig leven. Ik was altijd aan het streven, maar ondertussen verlegde ik die eindstreep verder en verder. Ik was allesbehalve gelukkig. Ik was moe, gefrustreerd en vooral leeg vanbinnen. Afgevlakt. 

Hoe mijn dag was eerst? 

Ik werd gewoon geleefd. Ik ging naar bed met een vol hoofd en stond op met een ontevreden gevoel in mijn buik. Echt zin had ik er niet in. Mijn volgeplande agenda, sociale afspraken, werkafspraken en al het andere wat ik moest doen bepaalden mijn week.

Ik stond vroeg op en ging laat naar bed. Slapen was inmiddels zonde van mijn tijd geworden. Als ik iets niet afhad, was ik boos op mezelf. Zo voelde ik me ook als dingen niet gingen zoals ik gepland had.

Daarnaast moest mezelf blijven ontwikkelen voor succes in mijn carrière. En daarvoor moet je nu eenmaal hard werken. Meer. Beter. Sneller. Harder. 

Ik moest elke vrijdag en zaterdag iets te doen hebben, want hallo wie zit er nou thuis in het weekend? Ik was gefocust op uiterlijke presentatie, prestatie en de hoeveelheid diploma's in mijn zak. Ik moest gezellig zijn en focuste me op dat de ander het maar goed had. Mijn leven moest leuk zijn. 

Ik zat zo vast in m'n hoofd dat ik letterlijk mijn leven leefde via de orders die mijn hoofd me gaven. Het plaatje moest kloppen, maar het ging zo snel allemaal dat ik het niet kon bijhouden. Ik kon mezelf niet bijhouden.

Er was nooit ruimte voor rust. Voor ontspanning. Voor mezelf.


In 2015 vloog ik voor een project 3 maanden naar Kaapverdië. Ik geloof dat ik hier moest zijn om een andere manier van leven te ervaren. Ik stapte letterlijk uit de 24/7 doordraaiende samenleving. Kaapverdië is een plek waar gejaagdheid, presteren en perfectie plaatsmaakte voor rust, simpelheid en verbinding. Hier zijn mensen blij en ontspannen. Dat wilde ik ook.

Ik schakelde hulp in van coaches, deed onderzoek in tientallen zelfhulpboeken en volgde persoonlijke ontwikkelingstrainingen in India, Ibiza, Portugal, Kaapverdië en Nederland. In India certificeerde ik me om yoga, breathwork en coaching te geven.

 

Wat is er veranderd?

Door dit proces leerde ik mezelf en mijn waarden kennen. 

Door mijn eigen leven vorm te geven naar mijn eigen waarden heb ik meer rust en balans in mijn leven. En wissel inspanning en aanspanning op de voor mij juiste manier met elkaar af.

Door zelf richting te kunnen geven aan mij gedachten en emoties, raak ik niet meer out of control door wat er om me heen gebeurd en maak ik me niet meer druk om wat anderen wel of niet vinden. 

Ook ontdekte ik dat door vaker een prikkelarme omgeving op te zoeken beter naar mezelf kan luisteren. 

Buiten de verwachtingen van de hele maatschappij om, ben ik afgestapt van alsmaar moeten streven en presteren en geniet ik nu VOL van de ervaringen, projecten en mensen om mij heen.

Ik blijf in balans door de doen waar ik blij van word. Ik maak alleen nog maar keuzes die goed voelen. Wat een ademruimte kan ik je vertellen. 

Ik ben dus echtdingen anders gaan doen. Ik bouw nu standaard rust in mijn leven, ben mijn waarden > VRIJHEID, VERBINDING, NIEUWSGIERIGHEID, EERLIJKHEID< gaan matchen mijn mijn to-do's, ben vaker nee gaan zeggen, zelf dingen gaan ondernemen, me vol gaan richten op mijn yoga -en coachingspraktijk, op inspirerende plekken gaan werken en meer gaan reizen. 

 


Hoe mijn favoriete dag er nu uit ziet? 

Mijn favo dag is een dag waarop ik langzaam wakker kan worden, rustig een douche neem, een lekkere Latte drink en een vers ontbijtje maak, wat stretches op de yoga mat doe, naar mijn werkplek rijd waar ik toffe coach sessies geef. Als ik in Portugal ben rijd ik daarna naar een prachtig strand. Of bezoek ik een restaurantje waar ik een heerlijk gerechtje bestel onder het genot van Portugese wijn en live muziek.  Op andere avonden maak ik het avondeten klaar en ik neem hier volledig de tijd voor zodat ik er echt van kan genieten. Soms in mijn eigen gezelschap en een andere keer in gezelschap, Maar net waar ik op dat moment behoefte aan heb. Voordat ik naar bed ga neem ik een momentje voor mezelf om te ontspannen en schrijf ik over hoe dankbaar ik me voel voor weer een geweldige dag. Yoga, liefde, reizen, wijn, culturen, natuur, muziek, lezen, nieuwe plekjes ontdekken en quality time met familie en vrienden.